Жителі Піщанської сільської ради хочуть приєднатися до Шацької ОТГ (ФОТО)

29.03.2018 / Новини

Жителі Піщанської сільської ради заявили про наміри стати частиною Шацької об’єднаної громади.

Згідно із процедурою приєднання, 25-го березня в чотирьох селах Піщанської сільської ради було проведено громадські слухання з даного питання під головуванням Піщанського сільського голови Олександра Бакуна.

Читайте також: Будівництво їдальні у Піщанській школі: голова ОДА поїде з перевіркою (ВІДЕО)

У зборах селян взяли участь Сергій Карпук, голова Шацької районної ради, Василь Голядинець, голова Шацької райдержадміністрації, Людмила Цевух, секретар, виконувач обов’язків голови Шацької селищної ради, – інформує сайт Шацької районної ради.

В кожному селі зібралися чимала кількість жителів, що свідчило про те, що питання об’єднання в громади дійсно цікавить населення. Разом з тим, не всі до кінця розуміють як реформа працює в дії. Про це, зокрема, свідчили і численні запитання до гостей. Найактуальніші – стосувалися надання адміністративних послуг, адже багато людей вважають, що тепер вони надаватимуться лише в Шацьку.

Висловлювалися побоювання і щодо того, що увесь фінансовий ресурс буде залишатися в центрі. Районні керівники роз’яснили, що на місці, тобто в Піщі, залишається староста, який виконуватиме посередника між жителями сіл та селищною радою, тобто кардинальнов наданні адміністративних послуг нічого не зміниться. А для того, аби всі села були представленні в раді, в об’єднаній громаді відбудуться довибори, на яких селяни зможуть обрати своїх представників.

Оскільки, реформа місцевого самоврядування направлена на передачу на місця більшості повноважень та ресурсів, то місцеві жителі цікавилися, чи насправді зможуть хоча б контролювати такі питання, як роздача землі та вирубка лісу, адже жителі Затишшя та Кам’янки непокояться щодо численної рубки лісів, особливо ті, де знаходяться ягідники.

Жителі Острів’я прагнуть зберегти пасовиська, які розташовані за межами села і вже потрохи розподіляються.

Держгеокадастром без погодження з місцевою радою. Про розподіл землі без відома громади говорили у й селі Піща.

За результатами голосування, жителями Піщансьої сільської ради прийнято майже одностайне рішення – приєднатися до Шацької об’єднаної громади. З чотирьох сіл лише 2 жителі проти і 1 житель утримався.

Остаточне рішення, за результатами зборів селян, буде ухвалене депутатами Піщанської сільської ради найближчим часом.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*