Жителі Нововолинська мріють про велодоріжки і скейт-майданчик

15.08.2020 / Новини, Статті

У Нововолинську є чимало активних мешканців, які люблять проводити своє дозвілля активно, катаючись на велосипедах чи скейтах. Однак, кажуть, що місто для цього не пристосоване: немає ні велосипедних доріжок, ні скейт-майданчика. 

Готуючи фотопідбірку в рубрику «Місто буденне», журналісти БУГу зустріли чимало нововолинців, які проводять літо активно, – на велосипедах і скейтах.

Велосипедисти кажуть, що таким чином отримують задоволення, а ще економлять час і гроші.

«Я майже всюди їжджу на велосипеді: на роботу, в магазин і всюди, куди треба. Це приносить задоволення. Я люблю вітер в обличчя та швидкість. Одягнув навушники, ввімкнув улюблену музику, сів на велосипед – краса!»– поділився емоціями Андрій.

На роботу, в магазин за хлібом чи просто так покататися – багато нововолинців закохані в своїх «залізних коней». Дехто взагалі «перебирається» на велосипед із автівки.

«Зазвичай по місту я пересуваюся на автомобілі, проте влітку я із задоволенням пересідаю на велосипед. Це весело, цікаво, з вітерцем і корисно для здоров’я!

А ще це чудова можливість весело провести час, випустити пар, отримати яскраві враження. Адже так здорово нестися, розсікаючи час та простір, відчувати себе вільним, щасливим, впевненим у своїх силах», – каже Олександр.

За словами велосипедистів, єдиний мінус в катанні містом – відсутність спеціальних велосипедних доріжок, які б змогли зробити катання безпечнішим.

А місцеві школярі, які вже через два тижні повернуться за шкільні парти і знову гризтимуть граніт науки, зараз прагнуть вдосталь накататися на скейтбордах.

Дехто катається просто тому, що їм подобається. Інші — всерйоз відточують майстерність трюків та екстремальних стрибків.

Однак усі вони мріють про скейт-майданчик, якого у шахтарському місті поки не має.

Тож поки скейтбордисти вимушені тренуватись на вулицях міста. Зокрема, облюбували висохлий водоспад на стометрівці поблизу ЗОШ №4.

Хлопці розповідають, що не мають іншого місця, де б змогли кататись, та мріють, щоб у Нововолинську нарешті побудували скейт-парк. Своє бажання просять передати очільникам мерії.

«Дуже хочеться, щоб нас врешті почули і побудували сучасний скейт-майданчик зі спеціальними гірками для катання. Адже нас в місті є кілька десятків, а ось кататись нема де», – зауважив Артур.

 

До речі, раніше нововолинські скейтбордисти полюбляли кататись на майданчику біля міської ради, однак тепер трішки побоюються.

Адже, нагадаємо, 22-го червня працівники мерії викликали поліцію до дітей, які проводили дозвілля біля адмінбудівлі. Вказавши, що вони заважають їм працювати.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*