Жителі Любомльщини добровільно здали 10 одиниць гладкоствольної зброї

23.10.2019 / Новини

З 1 по 31 жовтня в по всій території України, в тому числі й на Любомльщині, триває місячник добровільної здачі зброї.

Станом на 23 жовтня жителі Любомльського району добровільно здали 10 одиниць гладкоствольної зброї, 2 одиниці пневматичної, 3 – газової, 1 пристрій травматичної дії та 2 гранати, – інформує пресслужба Любомльського відділу поліції.

Правоохоронці нагадують, що незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки – це злочин, за який законодавством передбачено кримінальну відповідальність.

Крім того, незареєстрована зброя – це не тільки порушення закону, а й причина нещасних випадків, які можуть трапитися з громадянами або з їх неповнолітніми дітьми.

Якщо громадяни у вказаний термін добровільно здадуть до органів Національної поліції незареєстровану мисливську вогнепальну, холодну або газову зброю, то в подальшому вони матимуть можливість після оформлення відповідних документів зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах.

У разі смерті власника мисливську зброю родичі померлого у п’ятиденний термін повинні здати в територіальні відділи поліції або у дозвільну систему до вирішення питання про успадкування майна.

Громадяни, які добровільно звернуться в поліцію з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігається ними незаконно, звільняються від будь-якої відповідальності.

При виникненні питань з даного приводу та для отримання детальних роз’яснень звертайтесь в Любомльський відділ поліції за тел. 2-45-52, 0991520115

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*