Жителі Іваничівщини виступили проти будівництва пташника на території села Біличі.ВІДЕО

26.07.2020 / Новини

26-го липня в селі Біличі Іваничівського району проходили громадські слухання з місцевими мешканцями щодо будівництва пташника на території села.

З ініціативою про проведення громадських слухань звернувся староста Заболотцівського старостинського округу Олександр Цибуховський.

Як він розповів, безпосердньо до нього про будівництво пташника на території села Біличі ніхто поки не звертався.

За словами голови Литовезької ОТГ Івана Іванчука, представники ТзОВ “Пан Курчак” звернулися до громади з ініціативою побудувати пташники. Бажання побудувати фабрику саме на території села Біличі потенційний інвестор не поки виявляв.

Однак Іванчук припускає, що можуть почати скуповувати паї до вступу в дію закону про землю, тому селянам варто добре подумати і не допустити продажу ділянок, що можуть використати для пташників.

Також на слухання прибув помічник народного депутата Ігоря Гузя Андрій Бокоч, який зауважив, що не здивується, якщо незабаром про наміри “Пана Курчака” побудувати пташники дізнаються в Іваничівсткій ОТГ та Поромівській, адже це відбувається централізовано і неподалік – Нововолинськ. Крім того не варто забувати про чутки щодо булівництва комбікормового заводу, сказав він.

Люди зауважили, що знають міста неподалік села Мишів, куди з пташників вивозять відходи і вони створюють неприємний запах, який чути на багато сіл. Помічник нардепа зазначив, що перевірять цю інформацію та виїдуть на місце.

В результаті під час голосування всі мешканці села проголосувати проти будівництва пташників на території Білич.

На громадських слуханнях були присутні також мешканці села Заставне, де нещодавно також проходили подібні громадські слухання. Вони зазначили, що варто об’єднатися, щоб добитися цілей.

Обговорення відбулися біля клубу. Інтерне-видання «БУГ» вело з місця події пряме включення:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*