Журналісти українського видання відстоюють права своїх читачів (ФОТО)

04.01.2018 / Новини

Біля стін львівської ОДА розпочали розвантаження газет “Експрес”, які “Укрпошта” всупереч чинному договору відмовилась прийняти для розповсюдження передплатникам.

Про це повідомляє кореспондент “Експресу” з місця події, де триває акція “Червона картка для Гройсмана”, – йдеться на сайті видання.

Десятки тисяч читачів видання залишились без можливості отримати газету, гроші за передплату якої вони сплатитили ПАТ “Укрпошта”.

Тож журналісти вирішили передати газети представнику Президента держави.

Працівники найпопулярнішого в країні медіа, що видається українською мовою уже 25 років, викладають газети на палети.

Акція відбувається під гаслами “Свобода слова понад усе!”, “Ні – утискам незалежних ЗМІ!”, “Експрес не зупинити!”, “Експрес не для влади, а для людей!” “Ми будуємо барикаду із газет, які виготовили на замовлення наших передплатників, – кажуть журналісти. – Держава в особі “Укрпошти” відмовляється доставити газети нашим читачам. Передплатники, які перерахували кошти за газету, позбавлені права її отримати. Це – порушення прав наших читачів. Тож ця стіна із газет перед будівлею представника Президента – демонстрація того, яким є ставлення керівництва нашої країни до української преси. Це символ того, як влада намагається відібрати у людей право читати те видання, яке вони обрали для себе як найкраще!”.

Журналісти заявляють, що чиновники не повинні визначати, які газети мають читати люди.

“Це право людей обирати, які газети вони хочуть читати”, – кажуть журналісти.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*