Журналісти склали рейтинг виконання обіцянок міністрів у Кабміні Гройсмана

16.12.2016 / Новини

За вісім місяців роботи уряду під керівництвом прем’єр-міністра Володимира Гройсмана кількість виконаних обіцянок виявилася більше, ніж число невиконаних.

Про це пише Слово і Діло.

Згідно інфографіці, сам прем’єр виконав 18% даних обіцянок, нереалізованими залишилися 3%, ще 65% обіцяного знаходиться в процесі реалізації.

Якщо говорити про персональну відповідальність кожного міністра у Кабміні Гройсмана, лідерами за кількістю виконаних зобов’язань в 2016 році є віце-прем’єр В’ячеслав Кириленко (13), міністр оборони Степан Полторак (13), міністр внутрішніх справ Арсен Аваков (12) і міністр юстиції Павло Петренко (11).

Примітно, що багато міністрів з названих вище потрапили у лідери антирейтингу. Так, глава МВС Арсен Аваков не виконав 9 своїх обіцянок, віце-прем’єр В’ячеслав Кириленко – 5, глава Міненерго Ігор Насалик – 5 і міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко – 4.

З числа зобов’язань, які зараз знаходяться в процесі реалізації, в лідери вибилися міністр соціальної політики Павло Розенко (38), глава МВС Арсен Аваков (31) і глава Мін’юсту Павло Петренко (24).

У той же час видання відзначає, що абсолютні кількісні показники не відображають рівень ефективності міністрів. Якщо дивитися на процентне співвідношення виконаних і невиконаних обіцянок до загального обсягу озвучених зобов’язань, то виходить дещо інша картина.

Найбільш відповідальними за рік, що минає, були міністр молоді та спорту Ігор Жданов (77% виконаних обіцянок), міністр юстиції Павло Петренко (63%), міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак (59%), міністр економрозвитку Степан Кубів (59%) і міністр освіти Лілія Гриневич (55%).

В антирейтинг персональної відповідальності потрапили міністр агрополітики Тарас Кутовий (56%), віце-прем’єр В’ячеслав Кириленко (35%), глава МВС Арсен Аваков (30%), міністр інформполітики Юрій Стець (29%) і міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко (27%).

Якщо оцінювати в процентному співвідношенні весь Кабмін, то він працював ефективно на 69% і не виконав 31% обіцяного.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*