Жодних переваг чинному мерові чи іншим кандидатам не надаватимуть, – голова Нововолинської ТВК

22.09.2020 / Відео, Новини

Триває підготовка до місцевих виборів, які відбудуться 25-го жовтня. У Нововолинську вже зареєструвалися кілька кандидатів на посаду міського голови. 

Голова ТВК Віктор Порплиця 21-го вересня розповів БУГу про перебіг виборчого процесу: сформовані округи, грошові застави кандидатів та намагання окремих кандидатів отримати певні привілеї.

Нововолинською ТВК уже зареєстровано три кандидати на посаду міського голови. Рішення комісія прийняла у п’ятницю, 18-го вересня, в понеділок, 21-го, кандидати уже прийшли за своїми посвідченнями.

Голова ТВК зазначає, що від партій документів ще не отримували. Зазначимо, що зареєструватися на участь у виборах кандидати можуть до 24-го вересня.

Віктор Порплиця також розповів, що члени ТВК консультують кандидатів з питань реєстраційних моментів, однак є особи, які ймовірно намагаються отримати певні привілеї під час прийняття рішень та змусити членів та голову ТВК приймати їх швидше, хоча є певні передбачені законодавством часові рамки.

“Розглядаємо заяву Сапожнікова Віктора Борисовича, який невдоволений, що йому наступного дня після рішення про реєстрацію не видали посвідчення. Однак, згідно законодавства, у ТВК є на це три дні після прийняття такого рішення. Будь-яких переваг для цього кандидата (чинного мера Нововолинська, – ред), чи іншого, надаватися не буде”, – повідомив голова ТВК.

За словами Порплиці, Сапожніков подав документи у територіальну виборчу комісію у вівторок, 15-го вересня, а ввечері у п’ятницю з’явився у ТВК та вимагав, щоб йому видали посвідчення. У суботу та неділю також навідувався, разом із адвокатом. Зранку в понеділок, 21-го вересня, забрати посвідчення не з’явився, підійшов пізніше. А першими це зробили два інших кандидати.

Загалом у Нововолинську сформовано 5 округів, в які входять 25 виборчих дільниць, одна з яких спеціальна. Місце розташування дільниць Нововолинська міська ТВК не змінювала, адже люди звикли голосувати в певних місцях. Як зазначає Віктор Порплиця, на сьогодні питання відкрите лише по виборчій дільниці в приміщенні Тернопільського університету, бо по ньому йде судова справа. Та як каже голова ТВК, місце для голосування комісія забезпечить і сподівається, що воно буде без змін.

Нагадаємо, селище Благодатне, села Грибовиця, Кропивщина, Хренів, Тишковичі, Гряди, Низкиничі увійшли до сформованого першого виборчого округу в Нововолинську.

Щодо грошової застави, то постановою ЦВК для Нововолинська вона визначена наступним чином:

  • для кандидата на посаду міського голови – 5 тисяч гривень
  • для виборчого списку кандидатів у депутати – 9 066 гривень.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*