Зеленський змінив склад Національної інвестиційної ради

24.06.2019 / Новини

Президент України Володимир Зеленський вніс зміни до складу Національної інвестиційної ради, призначивши себе його головою.

Як повідомляється на сайті глави держави, відповідний указ Президент підписав 21 червня, про це інформує Finance.ua.

“До складу ради входять прем’єр-міністр України, голова Національного банку України (за згодою), перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економічного розвитку і торгівлі України, міністр фінансів України, міністр юстиції України, а також за згодою представники українських та іноземних організацій і компаній, ділових кіл, експерти з питань залучення інвестицій, розвитку підприємництва, фахівці в області економіки, фінансів”, – йдеться в документі.

Раду затверджено указом у складі 29 осіб, очолює її Зеленський, секретар – голова Ради волонтерів при Міноборони в 2014 – 2017 рр., кандидат у народні депутати від партії “Слуга народу” Давид Арахармія. Також до Нацради включені заступник голови Адміністрації Президента Олексій Гончарук та Вадим Пристайко, помічник глави держави Андрій Єрмак і радник Президента Олег Устенко.

У складі Нацради після зміни її складу залишаються прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, перший віце-прем’єр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, міністр фінансів України Оксана Маркарова і міністр юстиції Павло Петренко.

Решта 19 осіб введені до складу ради за згодою – це президенти, генеральні директори і голови правлінь великих міжнародних компаній і банківських організацій.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*