Зеленський запропонував Саакашвілі стати віцепрем’єром

22.04.2020 / Новини

Експрезидент Грузії і колишній голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі заявив, що Президент Володимир Зеленський запропонував йому стати віцепрем’єром з реформ і що він вже спілкувався з Прем’єр-міністром з цього приводу.

Про це сам Саакашвілі написав у Facebook, – передає Укрінформ.

«Для мене велика честь отримати від президента Зеленського пропозицію стати віцепрем’єром уряду України з питань реформ. У мене також була дуже змістовна і корисна розмова з прем’єр-міністром Шмигалем, протягом якої ми детально обговорили всі питання, пов’язані з моєю можливою роботою в уряді», — написав він 22 квітня.

«Я підходжу до цієї пропозиції та до свого рішення з дуже великою відповідальністю, тому що це дуже непростий для країни час. Попереду у нас дуже складний період і в економіці, і в цілому по життю в країні. Нам зараз як ніколи потрібно бути сміливими у своїх рішеннях і реформах», — додав Саакашвілі.

Він розповів, що представить у Верховній Раді свою програму невідкладних змін та його участі в роботі уряду Шмигаля з конкретними напрацюваннями, які він здобув як поза межами України, так і в період роботи в Україні.

«Разом з командою президента я готовий працювати з усіма патріотичними силами в парламенті України і з іншими політичними силами в суспільстві, для того щоб Україна з найменшими втратами перенесла поточну світову економічну кризу і впоралася з усіма викликами. Я сподіваюся бути надійним членом команди і стати у пригоді народу України, зробивши щось корисне для людей, посилити престиж України та її інтеграцію з міжнародними спільнотами», — зазначив Саакашвілі.

Він додав, що також сподівається використовувати свій міжнародний досвід, щоб «бути корисним членам урядової команди, зокрема у відносинах з міжнародними фінансовими організаціями, щоб відстояти інтереси українського народу і сприяти прогресу в країні».

Раніше народний депутат Олекандр Качура (фракція партії “Слуга народу”) повідомив, що Міхеїл Саакашвілі розглядається як кандидат на посаду віцепрем’єр-міністра з реформ.

За його словами, зустріч фракції “Слуга народу” з кандидатом має відбутися перед позачерговим пленарним засіданням ВР.

Як повідомлялося, позачергове засідання Верховної Ради може відбутися в п’ятницю, 24 квітня.

Нагадаємо, 26 липня 2017-го тодішній президент Петро Порошенко припинив громадянство Саакашвілі. Жодних заяв стосовно цього ні президент, ні співробітники адміністрації тоді не робили.

1 Коментар Зеленський запропонував Саакашвілі стати віцепрем’єром

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*