Зеленський закликав США визнати росію спонсором тероризму

14.05.2022 / Новини

Президент України Володимир Зеленський сьогодні 14-го травня провів зустріч з делегацією верхньої палати Конгресу Сполучених Штатів Америки у Києві. Він закликав США до посилення санкцій та визнання рф державою — спонсором тероризму.

Про це повідомляється на сайті Офіційного представництва президента України.

“Розраховую на підтримку Сполученими Штатами подальшого посилення санкцій. Крім того, вважаємо, що росія має бути офіційно визнана державою – спонсором тероризму”, — сказав Зеленський.

Росія здійснює геноцид проти українського народу та скоює воєнні злочини, яких Європа не бачила з часів Другої світової війни, додав президент. Зеленський наголосив, що Україна бореться з російським агресором, захищаючи не лише свою державу, а й демократичні цінності та свободи, право народів вільно обирати власне майбутнє.

Водночас заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга за результатами зустрічі заявив, що Україна “має тверду двопартійну і двопалатну підтримку американських друзів”. Сибіга додав, що наступного тижня слід очікувати рішення щодо 40 мільярдів доларів підтримки, а також посилення санкцій щодо рф, нарощування оборонної підтримки та реалізацію програми ленд-лізу.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*