Зеленський розповів, скільки зерна наразі заблоковано рф

21.05.2022 / Новини

Президент Володимир Зеленський заявив, що через заблоковані росією порти, не можуть експортувати 22 мільйони тонн зерна.

Його слова передає Укрінформ.

Зеленський додав, що є можливість розв’язання проблеми військовим шляхом і він звертається до міжнародних партнерів із проханням надати необхідну зброю.

“Росія заблокувала майже всі порти. Усі, скажімо так, морські можливості експорту харчової продукції – нашого зерна, ячменю, соняшника та іншого… 22 мільйони тонн сьогодні заблоковано російською федерацією”, – сказав президент.

Окрім того, Зеленський заявив, що росія краде та вивозить українські культури. За його словами, у влади є розуміння, куди постачається крадена продукція. Він уточнив, що робота над цим питанням триває на рівні Міністерства закордонних справ України.

Глава держави наголосив на необхідності розблокувати українські порти для унеможливлення харчової кризи у світі. Зеленський зауважив, що це можна зробити різними шляхами, зокрема військовим. У цьому контексті глава держави поінформував, що звертається до міжнародних партнерів із проханням надати необхідну зброю.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*