Зеленський анонсував другий етап обміну ув’язненими між Україною і Росією

08.09.2019 / Новини

Президент України Володимир Зеленський сподівається якнайшвидше звільнити з російського ув’язнення кримських татар.

Як передає УНІАН, про це Зеленський сказав журналістам в аеропорту «Бориспіль» після зустрічі українських військовополонених моряків та політв’язнів, відповідаючи на запитання щодо долі утримуваних в РФ та окупованому Криму татар.

«Це другий етап. Я гадаю, що на другому етапі ми будемо серйозно працювати. І повернемо всіх наших людей. Звільнимо, тому що багато наших людей в Криму», – зазначив він.

Щодо строків проведення такого звільнення президент зазначив, що сподівається, що це станеться якомога швидше.

«Я не говорю ні про три, ні про два, ні про один рік. Ми хочемо це робити дуже швидко… Ми мріємо і працюємо», – наголосив Зеленський.

За даними Міністерства закордонних справ, Росія незаконно утримувала понад 70 українців. До цього числа не входили 24 українські моряки, захоплені в полон біля Керченської протоки наприкінці листопада 2018 року.

7 вересня в рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулися 24 українські військовополонені моряки та 11 політв’язнів. Водночас до РФ повернули 35 осіб, про обмін яких просили росіяни. Усі вони були засуджені в Україні за різні злочини або є фігурантами кримінальних проваджень.

Президент України Володимир Зеленський після прибуття звільнених українців заявив, що реалізовано перший етап дій з припинення війни на Донбасі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*