Зеленського судитимуть через неповну декларацію

08.07.2020 / Новини

Через неповну декларацію на Президента України подадуть до суду.

Національне агентство з питань запобігання корупції вручило два адміністративні протоколи Президенту Володимиру Зеленському, оскільки він вчасно не задекларував суттєві зміни в майновому стані. Глава держави сам повідомив НАЗК про факт порушення. Про це інформує ТСН з  посиланням на пресслужбу агентства .

Так, Зеленський після вступу на посаду президента купив та продав облігації внутрішньої державної позики (ОВДП). Загальна вартість придбаних та проданих боргових цінних паперів перевищувала 50 прожиткових мінімумів. Глава держави мав подати до Реєстру декларацій повідомлення про суттєві зміни у майновому стані протягом 10 днів з часу купівлі та продажу ОВДП, однак такого повідомлення до реєстру не надійшло, зазначили у пресслужбі.

“7 липня голова НАЗК Олександр Новіков склав та вручив президенту два протоколи у зв’язку з адміністративними порушеннями (стаття 172-6 КУпАП). Відповідні матеріали будуть передані до суду”, – йдеться у повідомленні.

Попри посаду, матеріальний стан і соціальне положення усі громадяни мають слідувати законам України, зауважили у НАЗК.

Нагадаємо, 7 липня, президент Володимир Зеленський особисто поінформував Національне агентство з питань запобігання корупції про порушення ним законодавства. Глава держави вчасно не повідомив про суттєві зміни в майновому стані. Зеленський наголосив, що готовий нести відповідальність за порушення відповідно до чинного законодавства.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*