Здорова їжа стає смачнішою, коли приготувати її самостійно, – вчені

23.07.2016 / Новини

Науковці з Кельнського університету і Федеральної вищої технічної школи Цюріха дійшли висновку, що здорова їжа стає смачнішою тоді, коли людина готує її самостійно.

Як повідомляє “Новое время” з посиланням на Men’s Health, в рамках наукового експерименту добровольці повинні були оцінити смак самостійно приготованих корисних коктейлів і коктейлів, приготованих іншими людьми. Більшість учасників дослідження смачнішим назвали смузі власного виробництва.

Провідний автор дослідження Сімона Доле пояснює це тим, що прикладені до приготування страви зусилля і усвідомлене додавання корисних інгредієнтів позитивно впливають на сприйняття смаку.

При цьому, якщо людина готує нездорову їжу й усвідомлено додає до страви шкідливі продукти, їжа буде здаватися менш смачною, ніж аналогічна їжа, приготована кимось іншим.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*