Науковці з Кельнського університету і Федеральної вищої технічної школи Цюріха дійшли висновку, що здорова їжа стає смачнішою тоді, коли людина готує її самостійно.
Як повідомляє “Новое время” з посиланням на Men’s Health, в рамках наукового експерименту добровольці повинні були оцінити смак самостійно приготованих корисних коктейлів і коктейлів, приготованих іншими людьми. Більшість учасників дослідження смачнішим назвали смузі власного виробництва.
Провідний автор дослідження Сімона Доле пояснює це тим, що прикладені до приготування страви зусилля і усвідомлене додавання корисних інгредієнтів позитивно впливають на сприйняття смаку.
При цьому, якщо людина готує нездорову їжу й усвідомлено додає до страви шкідливі продукти, їжа буде здаватися менш смачною, ніж аналогічна їжа, приготована кимось іншим.
Залишити коментар