Збірній Україні присудили технічну поразку у матчі зі Швейцарією

25.11.2020 / Новини

Збірній України присудили технічну поразку з рахунком 0:3 у матчі Ліги Націй зі Швейцарією.

Про це повідомила Українська асоціація футболу.

Рішення ухвалив Апеляційний комітет УЄФА, що проводив своє засідання у середу, 25 листопада.

За підсумками розгляду справи Апеляційний комітет УЄФА вирішив визнати, що матч Швейцарія — Україна не відбувся з вини збірної України з футболу, та зарахувати їй технічну поразку з рахунком 0:3.

Після зарахування технічної поразки підопічні Андрія Шевченка набрали 6 очок в групі 4 і посіли останнє місце в турнірній таблиці. Отже, на наступний сезон збірна України вилітає до дивізіону В Ліги Націй.

В УАФ є право оскаржити рішення Апеляційного комітету УЄФА у Спортивному арбітражному судді в Лозанні.

“Після отримання резолютивної частини рішення Апеляційного комітету УЄФА УАФ заявляє про свою категоричну незгоду із ним та про свій намір оскаржити дане рішення у Спортивному арбітражному суді в м. Лозанна одразу після отримання повного тексту рішення з мотивувальною частиною”, – повідомив віцепрезидент УАФ Юрій Запісоцький.

Матч Швейцарія – Україна у шостому турі Ліги націй мав пройти 17 листопада у Люцерні. Втім у день гри позитивні тести на COVID-19 здали три гравці збірної України та один із працівників тренерського штабу.

У день поєдинку лікар кантону Люцерна Роджер Харстолл заборонив проводити цей матч через позитивні тести у гравців української команди. Пізніше збірну України закрили на карантин, а вже 18-го листопада команда повернулася до Києва. Повторні тести у гравців виявилися негативними.

Українська сторона наполягала на проведенні гри 17 листопада чи на наступний день. Пізніше УЄФА повідомила, що гра Швейцарія – Україна не відбудеться в дані терміни і долю матчу буде вирішувати Контрольно-дисциплінарний комітет УЄФА.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*