Збірна Вишнівської ОТГ взяла участь у військово-патріотичному фестивалі

18.06.2019 / Новини

Збірна Вишнівської ОТГ взяла участь у Всеукраїнській дитячо-юнацькій військово-патріотичній грі “Сокіл” (“Джура”).

Команда, зібрана із учнів Вишнева та Машева, у селі Соловичі стала учасником обласного зльоту військово-патріотичної гри. Про це повідомляє у соцмережах Волинський обласний Центр туризму, спорту та екскурсій.

Загалом у обласному фестивалі всеукраїнського конкурсу взяло участьь 450 осіб. Окрім того, були присутні  гості, тренери, судді.

Програма кожного дня насичена різними видами спортивних та інтерактивних завдань-змагань, майстер-класами, конкурсами, виступами оркестрів, гутірками.

Довідково:

  • «Сокіл» («Джура») — всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра. Гра є формою позакласної роботи з патріотичного та морально-етичного виховання школярів, засобом формування патріотичної свідомості, спортивно-оздоровчої роботи. Організація гри в навчальних закладах спирається на учнівське самоврядування, засноване на традиціях козацького кола, вільного народного віче, і являє собою добровільне об’єднання дітей для виконання завдань гри.
  • Гра проводиться Міністерством освіти і науки України за сприянням інших міністерств, відомств та громадських організацій. На загальнонаціональному рівні проводиться з 2009 року. Новий поштовх у розвитку гра отримала 2015 року, коли вона була включена до Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016—2020 роки.

ФОТО зі сторінки Олександра Романюка та Волинського обласного Центру туризму, спорту та екскурсій.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*