Заступник голови Любомльської райради таки відповість за корупцію

30.08.2016 / Новини

Прокурори довели в суді апеляційної інстанції підставність притягнення заступника голови Любомльської районної ради до відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного із корупцією.

Про це інформує прес-служба прокуратури області.

Як уже відомо, прокуратурою Волині спільно з працівниками Служби безпеки в області було задокументовано факт вчинення такого правопорушення головою Любомльської районної ради та його заступником.

Беручи участь в сесії районної ради 24 грудня 2015 року, посадовці проголосували за встановлення собі надбавки за виконання особливо важливої роботи за грудень 2015 року в розмірі 50 відсотків до посадового окладу.

На черговій сесії ради, 25 лютого цього року, і голова, і заступник голови ради були “за” встановлення собі 50-відсоткової надбавки до окладу на весь 2016 рік.

Окрім того, вони того дня проголосували і за присвоєння собі рангів посадової особи органу місцевого самоврядування. Голова – шостого, заступник – восьмого.

Такими своїми діями посадовці порушили вимоги Закону України “Про запобігання корупції”, адже мали повідомити депутатів про наявність конфлікту інтересів та не брати участі в голосуванні.

Любомльський районний суд у липні 2016 року визнав обох посадовців винними у неповідомленні у встановлених законом випадках та порядку про наявність у них реального конфлікту інтересів та вчиненні дій і прийнятті рішень в умовах конфлікту інтересів (правопорушення, передбачені ч.ч. 1,2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та призначив їм адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 3400 грн. кожному.

Не погодившись із рішенням суду, заступник голови районної ради оскаржив його в апеляційному порядку. Проте апеляційний суд Волинської області, дослухавшись до доводів прокурорів, залишив її апеляційну скаргу без задоволення, а постанову Любомльського районного суду – без змін.

5 Коментарів Заступник голови Любомльської райради таки відповість за корупцію

    • Тоже мені корупціонерів знайшли.Від їх піднятої, на голосувані, руки нічого не помінялося бо голосів і так хватало. Так що ті прокурори не там шукають корупцію.в себе більше корупції знайшли б.

  1. ото сім’я, що мама, що донька. Вислів про них : “Яблуко від яблуні недалеко падає”. Мало дали штрафу, доньку то вигнали зразу за хабар…

  2. забрати треба квартири які вони в луцьку покупляли,то так вони відчують хоч якесь покарання,а так карманні витрати віддадуть та й все..оце так покарання!!!?

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*