Заробітки за кордоном: куди найчастіше виїжджають українці

03.02.2018 / Новини

У 2017 році більше всього українців виїжджали на заробітки в Польщу, Росію, Італію та Чехію.

Про це повідомляється в інфляційному звіті Національного банку України.

“Найбільше українців впродовж обстежуваного періоду виїжджало на заробітки до Польщі, Росії, Італії та Чехії. Причому в останні роки потоки українських мігрантів до Польщі суттєво зросли (на тлі зростаючої економіки Польщі, спрощення правил працевлаштування, надання низки переваг та можливостей для українців, що мали карту поляка, зрештою, на тлі спрощення перетину кордону через введення безвізового режиму з країнами ЄС)”, – зазначається в повідомленні.

При цьому зазначається, що міграція до Росії за десять років зменшилася майже вдвічі, зокрема через складні міждержавні відносини. Серед трудових мігрантів переважають чоловіки (70%) та особи, які мали професійно-технічну та повну загальну середню освіту (64%).

Середньомісячний заробіток одного трудового мігранта становив 722 долари, а зарплата одного штатного працівника, зайнятого в економіці України в 2016 році, – 200 доларів (у січні – листопаді 2017 року – 262 долара),– повідомили у відомстві.

Згідно з даними НБУ, майже половину всіх трудових мігрантів становили короткострокові мігранти, 43,2% – особи, які повернулися до України, 8,3% – працівники-емігранти, які працювали за кордоном 12 місяців і більше.

Лише 26,8% трудових мігрантів працювали за кордоном згідно з отриманою кваліфікацією, 36% трудових мігрантів працювали на роботах, що не потребували кваліфікації, майже 30% – в іншій сфері, ніж мали кваліфікацію на батьківщині.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*