Залізничні вантажоперевезення можуть подорожчати майже на 23%

01.09.2017 / Новини

Міністерство інфраструктури має намір підвищити тарифи на залізничні вантажні перевезення всередині країни на 22,5% з 1-го жовтня 2017 року.

Відповідні норми містяться в проекті наказу міністерства “Про внесення змін до коефіцієнтів, що застосовуються до тарифів збірника тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом у межах України та пов’язані з ними послуги”, опублікованому на сайті відомства, – передає УНІАН.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, пропонується здійснити поточного року індексацію тарифів на перевезення вантажів у межах України на 22,5%. “Зміна рівня тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом передбачено проектом консолідованого фінансового плану “Укрзалізниці” на 2017 рік (індексація тарифів на 22,5% передбачено з 1 жовтня 2017 року – УНІАН), який узгоджено Мінекономрозвитку”, – йдеться в пояснювальній записці до документа.

Згідно з документом, додаткові надходження від індексації вантажних тарифів складуть 2,788 мільярда гривень і дозволять компенсувати тільки 12,3% від загальної суми капітальних інвестицій.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*