Закрити волинські шахти тихцем не вдасться: Ігор Гузь із гірниками побував на брифінгу у Верховній Раді

05.02.2020 / Відео, Новини

5-го січня депутат Верховної Ради Ігор Гузь із представниками шахт Нововолинська зустрілися із заступником Міністра енергетики та захисту довкілля України Станіславом Ковалевським, а також виступили на брифінгу у Верховній Раді. Головне питання, яке обговорювали – майбутнє вугільної галузі.

Про це повідомляють на офіційній сторінці парламентаря у фейсбуці.

Парламентар заявив однозначно, що якщо міністерство, кабмін, планують закрити шахти тихцем, без діалогу з людьми, то вони на жорсткі дії отримають і жорстку відповідь з боку гірників та їхніх сімей.

«Якщо міністр лобіст – його повинен чути кабмін, в іншому випадку – він поганий міністр. «Мінфін нам зарубав» – це відповідь ні про що, – відповів нардеп представникам міністерства. – Бо є влада і людей це не цікавить».

Ігор Гузь чітко окреслив вимоги до уряду, профільного міністерства, які вони спільно напрацювали з шахтарями:

– погасити заборгованість із зарплати;
– жодних жорстких рішень, що прийматимуться винятково у чиновницьких кабінетах;
– повна поінформованість шахтарів про всі можливі плани розвитку вугільної галузі, або якщо йтиметься про закриття шахт.

«Ми не кажемо, що треба закрити. Можна і так діяти: якщо є три шахти, наприклад, обирається одна, яка починає працювати, туди щось вкладається, а інші закриваються. Але я, першочергово, наполегливо рекомендую вам приїхати у Нововолинськ, побувати на кожній шахті, проговорити з людьми, прощупати ситуацію, щоб ви відчували її на місцях».

Також 5-го січня народний депутат і гірники Нововолинська провели брифінг у стінах Верховної Ради.

Головні вимоги, які поставив народний депутат Ігор Гузь під час брифінгу у стінах Верховної Ради, що відбувся сьогодні спільно з шахтарями Нововолинська, це – діяти прозоро, йти до людей і розповідати їм, що планує кабмін із вугільною галуззю.

«Проблем у вугільній галузі багато, але основне те, що три шахти на Волині готуються до закриття. Ми не маємо інформації, як це хоче зробити кабмін, який соцпакет буде запропонований шахтарям. Але чому сьогодні не говориться про перспективу розвитку діючих шахт і добудову «десятки»? – сказав нардеп.

«Прозорість, діалог, комунікація – три ключові моменти, які ми вимагаємо. Вимагаю, щоб Оржель (міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель – ред.) приїхав у Нововолинськ. Треба збирати всіх і на пальцях розказувати, що планується із вугільною галуззю у майбутньому. Але кота в мішку ми не допустимо», – підсумував Гузь.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*