Закордонні туристи цікавляться етнобудиночком у Пульмо (ВІДЕО)

30.06.2018 / Новини

Серед могутніх сосен, у глибині лісу, поблизу чистого гліцеринового озера поблизу села Пульмо заховалася невеличка хатинка. Солом’яна стріха, розфарбована піч, облаштований камін – автентичний будиночок серед Шацьких лісів.

Працівники Шацького НПП зробили усе можливе, аби туристи могли усамітнитися та відчули атмосферу давньої української культури, – йдеться у сюжеті Сфера ТВ.

“Шацький НПП є однією зі складових Транскордонного Біосферного резервату “Західне Полісся”. Він відомий саме своєю автентичністю, культурою українською. Аби це все донести до наших туристів, виникла така ідея зробити український будиночок, наближений до колишньої культури”, – розповідає директорка парку Марія Христецька.

Читайте також: Пульмо: поблизу лісу облаштували хатину в етностилі (ФОТО)

Давня автентика тут простежується усюди: навіть на подвір’ї туристи можуть в тиші та з комфортом відпочити біля багаття.

“Нині ми бачимо камін та піч такими, як вони були в минулі часи, на яких готували їжу. Саме умови нам дозволили, оскільки тут нема електроенергії, використовувати для освітлення керосинові лампи, а їжа буде готуватися на відкритому вогні”, – додає директорка парку.

Великий попит на такий відпочинок саме в закордонних туристів. Марія Христецька каже, що на сьогодні вже чимало пропозицій було саме з-за кордону, зокрема, Німеччини.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*