“Закон про євробляхи” здешевить нові автомобілі, – ЗМІ

15.11.2018 / Новини

В Україні вартість нових автомобілів зменшиться залежно від об’єму двигуна, коли набуде чинності закон про зниження акцизу на розмитнення (так званий “закон про євробляхи”).

Як пише “Слово і Діло”, про це повідомляє Autoconsulting.

Згідно з розрахунками, вартість розмитнення зменшиться залежно від об’єму двигуна. Наприклад, зараз акциз на автомобіль Citroen C1 з двигуном до літра перебуває на рівні 101,8 євро. Якщо розрахувати акциз за формулою нового «закону про легалізацію евроблях», то він складе 49,9 євро.

У свою чергу на Skoda Octavia з мотором 1,8 л ставка акцизу сьогодні становить 480,6 євро, а за новою формулою вона буде на рівні 90 євро. На Toyota Camry з мотором 2494 см3 акциз сьогодні становить 688,34 євро, однак за новою формулою він складе 124,7 євро.

Що стосується автомобілів з дизельними двигунами, то тут аналогічна ситуація, стверджує видання. При цьому зниження роздрібної ціни на автомобілі може бути ще більшим – приблизно на 20% – через зниження ПДВ.

“Після набуття чинності закону подешевшають абсолютно всі нові автомобілі. Але найбільше подешевшають нові бензинові авто з об’ємом двигуна від трьох літрів і вище. А також – нові дизельні автомобілі з об’ємом двигуна від 2,5 літра і вище”, – пише видання.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*