Закон про деокупацію посилює наші позиції у дипломатичному протистоянні з Росією, – Марія Терета

23.01.2018 / Новини

«Прийняття закону про деокупацію дозволить Україні посилити позиції на міжнародній арені та добитися введення миротворчої місії на Донбасі. Тому це важливий крок на шляху до відновлення нашого суверенітету», – вважає Марія Терета, фахівець з організаційної роботи Шацької районної організації політичної партії «Народний Фронт».

Інформує про це прес-служба Волинського обласного осередку партії.

Так, прийняття Верховною Радою Закону №7163 дасть можливість Україні ініціювати прийняття на Раді безпеки ООН рішення про введення миротворців на Донбас та суттєво допоможе відновити кордони України у майбутньому.

Згідно ухваленим законом, особи, які беруть участь у збройній агресії Росії або залучені до участі в окупаційній адміністрації, несуть кримінальну відповідальність за дії, що порушують законодавство України та норми міжнародного гуманітарного права.

Також він визначає цілі державної політики щодо забезпечення суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях, а також їх звільнення відновлення конституційного ладу, захист прав, свобод і законних інтересів фізичних і юридичних осіб, забезпечення незалежності, єдності і територіальної цілісності України.

«Народний фронт» підтримав таку позицію. Це яскраво показує, що наша партія займає принципову позицію – не піддаватися на шантаж Росії та її маріонеток і послідовно захищати національні інтереси», – переконує Марія Терета.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*