Зайцева може бути визнана винною, але є пом’якшувальні обставини, – ЗМІ

06.02.2018 / Новини

В обвинувальному акті зазначено, що Олена Зайцева, яка скоїла смертельний наїзд на людей у Харкові, може бути визнана винною, але для неї будуть пом’якшувальні обставини.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на обвинувальний акт, який є у розпорядженні видання.

У документі зазначено, що швидкість авто Олени Зайцевої складала не менше 80 кілометрів на годину. Тож вона обвинувачена в порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть шести осіб, тяжкі і середньої тяжкості травми ще шістьох осіб.

“Зайцева 18.10.2017 року приблизно о 20:43, керуючи технічно справним автомобілем Lexus RX 350 р.н. АХ 0032 ЕС, рухалась вулицею Сумська з боку площі Конституції, наближаючись до перехрестя з вулиці Сумська та провулок Мечникова у Харкові, з перевищенням дозволеної швидкості для руху у населеному пункті, а саме зі швидкістю не менше 80 км/год, діючи необережно, проявила злочинну самовпевненість, не вжила своєчасних заходів для зменшення швидкості руху транспортного засобу аж до його зупинки, при включенні для неї жовтого, а потім червоного заборонених сигналів світлофору, в’їхала на перехрестя, де сталося зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg, р.н. АХ 7970 ЕМ, під керування Дронова Г.О., який рухався з боку вулиці Римарська у напрямку вулиці Пушкінська у Харкові, після чого автомобіль Lexus RX 350, виїхав на тротуар, де стався наїзд на пішоходів, чим Зайцева О.О. грубо порушила вимоги п.п. 8.7.3 (ґ, е), 8.10, 8.11, 12.4 Правил дорожнього руху України”, – йдеться в обвинувальному акті.

В обвинувальному акті також зазначено, що є обставини, які пом’якшують покарання для винуватиці страшної аварії у Харкові – “учасниця харківської ДТП Зайцева зробила несподівану заяву у суді – щире каяття та добровільне відшкодування завданого збитку потерпілим”.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*