Заборону на в’їзд до країн ЄС хочуть продовжити до 15 травня

09.04.2020 / Новини

Єврокомісія у межах боротьби з поширенням коронавірусної інфекції рекомендувала продовжити заборону на в’їзд до Євросоюзу з третіх країн до 15 травня.

Про це повідомляють Українські Національні Новини. 

“Відповідне рішення кожна країна ЄС має право ухвалювати сама. Водночас досвід показує, що такі заходи стають ефективними, якщо всі країни діють узгоджено на зовнішніх кордонах Євросоюзу”, – йдеться в заяві Єврокомісії.

На думку відомства, 30 днів недостатньо для ефективної боротьби з пандемією коронавірусу в Європі.

“Хоча ми бачимо обнадійливі перші результати, продовження обмеження на поїздки необхідно для зниження ризику подальшого поширення хвороби”, – заявила віцепрезидента Єврокомісії Маргарітіс Шинаса.

Попередня заборона на здійснення громадянами третіх країн поїздок до ЄС, що не є вкрай необхідними, за рекомендацію Єврокомісії, була ухвалена в середині березня терміном на 30 днів всіма країнами ЄC, а також Швейцарією, Норвегією, Ліхтенштейном та Ісландією, що входять до так званої “зони ЄС+”.

Обмеження не поширюються на медперсонал, дипломатів і громадян країн ЄС, які повертаються додому. Також виняток зробили для людей, які доїжджають на роботу через кордон, та тих, хто транспортує важливі товари.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*