Теревені. То скільки часу їхали ковельські медики на місце аварії на міжнародній трасі?

Навколо матеріалу журналістів “КОРДОНу” щодо аварії на міжнародній трасі “Київ-Ковель-Ягодин” у п’ятницю, 19-го серпня, розгорівся справжній скандал: медики запевняють, що прибули на місце пригоди за 10 хвилин, а очевидці й надалі продовжують стверджувати, що “швидкої” не було близько 40 хвилин.

Після коментарів читачів сайту “КОРДОН” журналісти ще раз поспілкувались з очевидцями події. Ті й надалі запевняють, що “швидка” їхала аж ніяк не 10 хвилин, бо мінімум 20 хвилин вони особисто перебували біля потерпілої. А саме вони, за їх словами, й були тими четвертими особами (до цього зупиняли ще три пересічних автомобілі), в яких була необхідна для надання першої медичної допомоги аптечка. Карету швидкої допомоги, як вони кажуть, викликали ще до їхнього приїзду.

Позицію медиків висвітлили Інформаційне агентство Волинські Новини, де лікарі запевняють, що прибули на місце пригоди вчасно. Але зважаючи на думки як лікарів, так і очевидців, все одно виникає питання: чому кожна сторона зазначає різний час?

У волинському обласному центрі екстреної медичної допомоги зазначають, що згідно з даними GPS навігатора, відстань в 14 кілометрів від станції до місця пригоди швидка допомога подолала за 10 хвилин.

Також в центрі екстреної медичної допомоги спростували інформацію про наявність переломів у водія автівки, яка постраждала внаслідок ДТП. Жінка отримала струс мозку, забій грудної клітки та поперекового відділу хребта.

Справді, інтернет-видання “КОРДОН”, посилаючись на очевидців подій, зазначило, що на швидку допомогу для постраждалої чекали 40 хвилин, а поліцію чекали понад годину.

Своєю чергою, завідувач центральної оперативної диспетчерської обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Абрамов неприємно здивований опублікованою «КОРДОНом» інформацією.

«Це нахабний наклеп на роботу оперативних медиків. У нас на GPS-навігаторі автоматично фіксується рух усіх автомобілів, а у журналі реєстрації викликів зафіксований час надходження дзвінка. У цьому випадку виклик поступив 0 09:56, і одразу виїхала бригада. Від виїзду до прибуття на місце аварії минуло рівно 10 хвилин. Тому, або очевидці, або журналісти «КОРДОНу» повели себе непрофесійно. Ми ж свою роботу виконуємо якісно», – обурюється Андрій Абрамов.

Як повідомили в центрі екстреної медичної допомоги, 30-річна жінка, яка була за кермом авто, що перевернулося, отримала струс мозку, забій грудної клітки та поперекового відділу хребта. В стані середньої тяжкості, вона була доставлена в Ковельське територіальне медичне об’єднання о 10:28. Наразі, постраждалій надають допомогу лікарі.

6 Коментарів Теревені. То скільки часу їхали ковельські медики на місце аварії на міжнародній трасі?

  1. Журналісти “Кордону” молодці в своїй справі, пишуть правду, адже це найголовніше в журналістиці. У волинському обласному центрі екстреної медичної допомоги пиздять як дишуть особливим брехуном являється Андрій Абрамов. В мене дівчина проїжала повз аварії 10:50 в 11:00 я отримав смс повідомлення про аварію на трасі. Якщо виклик відбувся о 9:56 то про які 10 хв. йде мова?? Журналісти правду пишуть, а медики нагло та публічно брешуть.

    • Повз аварію потрібно не проїжджати , а зупинитись!!! І не смс писати, а допомагати людині!!! А про журналістів – мінімум 20хв – це десь 40 – ну близько години.Чиста правда.

  2. Анонім. в 9-56 виклик зареєстровано комп’ютером (час Київський) на швидкій. Тобто люди повідомили про ДТП саме в 9-56. В 10-06 бригада вже була на місці ДТП, про що свідчать дані з GPS навігатора, на якому показує час з супутника. Це факти. Дівчина проїжджала в 10-50. Ніхто не спорить. СМС в 11-00. Може у вас час московський на годиннику стоїть. Так що Абрамов правий на 100%, і він не боячись своє прізвище назвав, бо за ним правда. А аноніми навіть представитись не можуть, бо знають, що брешуть разом з журналістами.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*