За кошти Євросоюзу хочуть модернізувати центральну площу Любомля

15.12.2016 / Новини

Центральна площа Любомля, що напроти Любомльської районної ради, уже досить тривалий час потребує ремонту. Її не надто привабливий вигляд та поганий стан свідчить лише про те, що ці роботи потрібно почати негайно.

Саме це питання обговорювали делегація Польщі на чолі з бурмістром міста Влодава Веславом Мушинським та з міським головою Любомля Романом Ющуком. Зазначимо, що директор мінуципальної компанії Хуберт Раткевич теж взяв участь у обговоренні цього питання.

Відомо, що Любомль має місто-партнера у Польщі – Влодаву, з владою якого найчастіше втілюють у життя різні проекти. Цього разу у обох містах, у Влодаві та Любомлі, хочуть модернізувати центральні площі. Євросоюз на втілення цього проекту може виділити 2,5 мільйона євро – 2 мільйона євро на модернізацію площі у Влодаві, відповідно на такі ж роботи у Любомлі – 400-500 тисяч євро. Звісно, це при умові дотримання усіх вимог та правильного оформлення документації.

Читайте також: У Любомлі планують за європейські кошти відновити польський Костел Святої Трійці

Як пояснили поляки, обов’язковою умовою є те, що місце, яке потребує реставрації, потрібно описати з історичної та культурної сторони, а також розповісти про її роль у місті та призначення. Цю технічну та культурну характеристику повинна розробити Любомльська міська рада.

Як пояснив міський голова Любомля Роман Ющук, площу планують модернізувати: вона має бути із сучасним фонтаном та відповідно хорошим плитовим покриттям.

Поляки також погодились бути головним бенефіціаром – одержувачем визначених вигод, що виникають у результаті реалізації проекту. Оскільки із освоєнням коштів через Україну, у тому числі через Любомльську міську раду, з’являтимуться труднощі – оплата технічної документації (співфінансування), реквізити банків тощо нашої країни не відповідають європейським вимогам.

dsc0079-1 dsc0085 dsc0087 dsc0092 dsc0094 dsc0097-737x492

Читайте також: Скоро Любомль заросте травою!

Фото зроблені журналістами “КОРДОНу” у липні 2016 року

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*