З приєднанням Зарічанської ОТГ до Володимира, у бюджет міста вливається додаткових 36 мільйонів

05.08.2020 / Відео, Новини

У питанні реконструкції центральної площі міста Володимир-Волинський варто також вести мову і про реконструкцію мереж, які пролягають під нею. Про це в ефірі телеканалу Аверс розповів голова Зарічанської ОТГ Ігор Пальонка.

Попри те, що Ігор Пальонка народився у селі Заріччя, але він навчався у ЗОШ №1 міста Володимир-Волинський та закінчив місцевий сільськогосподарський технікум. Тому проблеми і потреби міста йому дуже зрозумілі.

«Моїм першим робочим місцем було комунальне підприємство міста. Тож, практично, я виріс та сформувався як особистість у Володимирі. Тому місто мені дуже близьке і добре знайоме. Якщо говорити про туристичний потенціал, відповідно, треба взятись за реконструкцію центральної площі міста, яка має стати візитною карткою історичного Володимира-Волинського. Але в цьому контексті потрібно вести мову і про реконструкцію всіх комунальних мереж, які пролягають під площею», – каже Ігор Пальонка.

Центральна площа – це 8642 м кв території і вона потребує тотальної перебудови. Ігор Пальонка нагадав глядачам, що 3 роки тому у Володимирі розроблялась концепція реконструкції і до міської ради подало 4 проекти, 2 з яких підготували місцеві жителі – Андрій Гнатюк і Тарас Дукельський. Питання неодноразово обговорювалось, але досі остаточного рішення не прийняли, оскільки тут також треба врахувати не лише естетичне оформлення, дослідження історичного шару, а й реконструкцію комунальних мереж.

«Під площею прокладено більше 200 метрів мереж водопостачання, є каналізаційний колектор діаметром 600 мм, мережі електропостачання, газопостачання, кабельні лінії. Площа має набути нового європейського вигляду, з облаштованими зонами для туристів, фонтаном. Але тут треба підходити комплексно і вкладати великі ресурси. Думаю, невдовзі це питання зрушить з місця, адже Заріччя і Володимир це буде одна велика громада. Відповідно, в бюджет міста додатково вливаються власних доходів 36 мільйонів гривень», – зауважив Ігор Пальонка.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*