З початку року в Україні зареєстровано 260 випадків сказу тварин

18.04.2019 / Новини

З початку 2019 року в Україні зареєстровано 260 випадків сказу тварин.

Про це у відповідь на інформаційний запит УНН повідомили у Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Зазначається, що в Україні епізоотична ситуація щодо сказу була і залишається складною. Станом на 1 квітня 2019 року в Україні зареєстровано 260 випадків сказу, що на 166 випадків менше, ніж за аналогічний період минулого року.

За даними Держпродспоживслужби, найбільше випадків сказу у першому кварталі 2019 року виявлено у Вінницькій області – 56 випадків, Львівській області – 17 випадків, Кіровоградській та Житомирській областях – по 15 випадків.

При цьому, розрізняють природні осередки сказу, які формуються й підтримуються дикими тваринами, та міські осередки сказу, які розповсюджуються головним чином неімунізованими собаками і котами, як правило, це безпритульні тварини.

Зазначимо, що відповідно до оцінки Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) сказ входить у п’ятірку найбільш небезпечних інфекційних хвороб, що завдають величезні соціально-економічні збитки.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*