З початку року “польські бляхи” перетнули кордон з РП мільйон разів

09.07.2018 / Новини

За неофіційними даними, понад 40% транспортних засобів, які перетинають польсько-український кордон, мають польські номерні знаки, хоча належать українським власникам.

Про це повідомляє польське видання Аuto-swiat.pl.

Як нагадує видання, Україна, для захисту власного ринку від напливу автомобілів з країн Європейського Союзу, запровадила високі мита, однак, звичайні українці дуже швидко знайшли спосіб, як їх оминути.

У будь-якому польському Відділі транспорту та автомобільних доріг достатньо представити договір на володіння 1% вартості транспортного засобу. Частка польського співвласника часто становить лише 100 злотих, і через це не сплачується ніяких податків. Кількість подібних випадків зростає з кожним днем. Наприклад, у Перемишльському повіті з 66 тисяч зареєстрованих автомобілів, 6,6 тис. мають співвласників з обох країн.

Однак, є випадки, які сміливо можна пропонувати для включення в Книгу рекордів Гіннесса, бо один з жителів Підкарпатського воєводства має на своєму рахунку більше 3,3 тис. автомобілів, зареєстрованих спільно з жителями  України.

На його брата зареєстровано натомість понад 1,5 тисячі транспортних засобів.

Польські митники та податківці лише спостерігають за кількісним зростанням цього явища, оскільки через відсутність відповідних нормативних актів вони не можуть нічого змінити. Не можливо також заборонити спільну реєстрацію автомобілів, оскільки польське законодавство не обмежує їх кількість для одного власника. Прикордонна служба Польщі підрахувала, що з початку 2018 року «українські автомобілі» з польською реєстрацією перетинали польсько-український кордон понад 1 млн разів.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*