З нового року жителі Шацька зможуть придбати нові сміттєві баки в рамках проекту

29.12.2016 / Новини

В результаті екологічного проекту «Впровадження роздільного збирання компонентів ТПВ – шлях до покращення санітарного та екологічного стану селища Шацьк», комунальне підприємство «Будинкоуправління» отримало 114 контейнерів ємністю 120 л та 15 контейнерів ємністю 1100 л.

Кошти на реалізацію проекту виділено було з обласного бюджету (98 тис.грн.), Шацькою селищною радою (97 тис.грн.), та організацією-партнером – КП «Будинкоуправління» (5 тис.грн.).

Також в рамках проекту в Шацьку було облаштовано 41 майданчик для розміщення контейнерів для ТПВ, виготовлено чотири стенди для агітації щодо впровадження роздільного збирання сміття відходів. Жителям селища будуть роздаватися також інформативні буклети, виготовлення яких також передбачалося проектом.

У селищній раді кажуть, що вивезення сміття від населення буде здійснюватися за тим графіком, який уже діє при пакетному вивезенні сміття від населення. А тим жителям селища, які бажають отримати придбані в результаті проекту баки, потрібно буде лише звернутися в або КП «Будинкоуправління» та укласти договір – і бак, зручний у користуванні для комунальників та жителів селища, завезуть до будинку.

Тож комунальне підприємство «Будинкоуправління» запрошує жителів Шацька, котрі бажають придбати контейнери для вивезення сміття, уже з понеділка, 26 грудня, завітати в установу та укласти з ними відповідний договір.

Таким чином від жителів селища комунальники зможуть забирати сміття у ті дні, які визначені у графіку. В результаті такого проекту поступово буде впроваджуватися роздільний спосіб збирання компонентів ТПВ, що суттєво зменшить навантаження на селищний полігон та знизяться витрати за вивезення сміття та його складування.

Також очікується, що розміщення відходів ТПВ на полігоні зменшиться на 20%.

ВІТА ШЕПЕЛЯ

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*