З’явилися перші рейтинги кандидатів перед другим туром

11.04.2019 / Новини

За кандидата у президенти і шоумена Володимира Зеленського у другому турі виборів готові проголосувати 71,4% виборців, які визначилися з вибором і точно підуть голосувати, а за діючого президента Петра Порошенка 28,6% опитаних українців.

Про це свідчать результати опитувань, проведені Соціологічною групою “Рейтинг”, – пише Українська правда.

За словами заступника директора “Рейтингу” Любомира Мисіва, якщо відняти тих виборців, які не визначилися і не будуть голосувати і змоделювати результати виборів, то найбільше голосів набирає Зеленський.

“Якби прийшли всі виборці проголосувати, то результат був би такий – 71,4% проголосували би за Володимира Зеленського і 28,6% – за Порошенка.”, – заявив Мисів.

Зазначається, що, відповідаючи на питання: “За кого з цих кандидатів ви голосуватимете у другому турі виборів президента?”, то 51% респондентів відповіли, що проголосують за Зеленського, а 21% – за Порошенка, 18% не визначилися і 10% сказали, що не будуть брати участь у голосуванні.

“Якщо поглянути на динаміку цієї електоральної пари, то ми бачимо, що електоральний показник Володимира Зеленського постійно зростає, а рейтинг діючого президента Петра Порошенка по суті залишається незмінним і фіксується на рівні 20%”, – сказав Мисів.

За його словами, Зеленський лідирує у всіх вікових групах, навіть у найстаршій, щодо регіональних особливостей, то він додав, що найбільше за екс-шоумена планують голосувати на Сході та Півдні, а також він перемагає у Центрі і конкурує з Порошенком у західній Україні.

Також повідомляється, що 61% опитаних вірять, що наступним президентом України стане Зеленський, 17% – Порошенко, а ще 22% – не визначилися із відповіддю.

Опитування було проведено з 5 по 10 квітня серез 3 тисяч жителів України віком від 18 років і старше.

Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 3000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1,8%.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*