З 1-го січня запрацює біометричний контроль на кордоні

21.12.2017 / Новини

Система фіксації біометричних даних іноземців на кордоні та в аеропортах Києва запрацює вже з 1 січня 2018 року.

Про це під час презентації системи в аеропорту «Київ» запевнив секретар РНБО Олександр Турчинов, передає 24 канал.

«Кабмін на вимогу РНБО затвердив перелік країн міграційного ризику і, безумовно, серед усіх країн найбільш проблемною є Росія. З цієї країни потрапляють і шпигуни, і диверсанти, і провокатори. З наступного року ця проблема буде вирішена», – наголосив Турчинов.

За його словами, іноземці зобов’язані будуть здавати відбитки 5 пальців для ідентифікації при в’їзді в Україну та завчасно надсилати повідомлення про цілі перебування. Дані, зібрані за допомогою цієї системи, будуть передані в Національну систему верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства. Турчинов зазначив, що такі заходи мають посилити позиції України у сфері безпеки.

Окрім аеропорту «Київ», необхідними засобами для біометричного контролю будуть обладнані ще 157 пунктів пропуску на кордоні України.

«Жоден фальшивий паспорт, який виписують розвідникам і шпигунам на фальшиві прізвища не буде працювати. Тому і нервують росіяни і розповідають, що це знижує їхню гідність. Але, вибачте, у тих, хто так діє на сході України та в Криму, достоїнства взагалі немає», – наголосив Турчинов.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*