Юні любомльські літератори здобули нагороди на конкурсі “Думи і мрії”

29.03.2018 / Новини

27-го березня у Волинській обласній бібліотеці для дітей відбулося нагородження лауреатів обласного літературного конкурсу юних поетів-початківців “Думи і мрії”.

За словами директорки закладу Наталії Граніч, нині виповнюється 24 роки з того часу, як у 1994 році бібліотека уперше оголосила цей конкурс спільно Волинською організацією Національної спілки письменників. Дуже багато учасників, переможців конкурсу пов’язали своє життя з літературою.

Про це у Facebook-спільноті “Любомльський край” пише Юлія Хвас.

На початку свята учасників вітали юні музиканти з відомого ансамблю народної музики “Волиняни” Луцької дитячої музичної школи № 3. Цього року, як і кількох попередніх, голова журі конкурсу “Думи і мрії” — відома українська поетеса, прозаїк, публіцист, лауреат державної премії України імені Лесі Українки за твори для дітей, а також багатьох інших премій та конкурсних нагород, заслужений журналіст України Надія Гуменюк.

На конкурс надіслали свої вірші та прозу понад 140 школярів із різних районів Волині: Горохівського, Луцького, Ковельського, Любешівського, Любомльського, Старовижівського, Турійського, Шацького, Володимир-Волинського. За його результатами визначили 14 переможців у трьох вікових категоріях.

“У нашому місті і районі теж живуть діти, які люблять працювати зі словом і в цьому неодноразово виявляються їхні таланти, — йдеться у дописі. — Отож, серед багатьох учасників, володаркою третього місця стала Мирослава Маслянка, учениця 8 класу Любомльської ЗОШ № 2. А Гран-прі конкурсу “Думи і мрії”-2018 отримала Дарина Дігтярук, жителька села Біличі Любомльського району, учениця 10 класу, слухачка секції літературної творчості Любомльської філії ВО МАН. Діти отримали масу позитивних емоцій, дипломи та цінні подарунки управління культури облдержадміністрації. Вітаємо наших юних переможців, бажаємо натхнення для нових успішних творчих пошуків!”.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*