Юна любомльчанка стала призеркою обласного краєзнавчого конкурсу

02.03.2020 / Новини

На базі Волинського обласного центру національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді відбулось суддівство обласного туру краєзнавчого конкурсу.

На конкурс надіслали 37 краєзнавчо-дослідницьких робіт від закладів загальної середньої, професійно-технічної та позашкільної освіти майже з усієї Волині, – пише Район Любомль.

За тематичними напрямками вони розділені таким чином: «Українська революція – доба національного державотворення» – 11 робіт; «Боротьба українців проти більшовицької диктатури та військової агресії Росії» – 2 роботи; «Український національний визвольний рух 1930-х років, періоду Другої світової війни та у повоєнні роки» – 9 робіт; «Дисидентський рух опору комуністичному тоталітарному режимові» – 8 робіт; «Українська державність: від Революції на граніті до Революції Гідності» – 7 робіт.

Учасники акції провели певну краєзнавчу, пошуково-дослідницьку роботу з вивчення подій, фактів, державотворчих процесів, національно-визвольного руху в історії України та, зокрема, Волині. На підставі висновків журі третє місце з напряму «Українська державність: від Революції на граніті до Революції Гідності» присуджено Анні Склянчук, учениці 11 класу Любомльського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2 (керівники Григорій Кривдік та Ірина Козачук) за роботу «Народження нації: Україна в 2013-2015 рр.».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*