Євросоюз посилить зовнішні кордони

18.04.2019 / Новини

Європейський парламент підтримав пропозицію Єврокомісії щодо посилення зовнішніх кордонів ЄС за рахунок створення мобільного прикордонного корпусу.

Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт Єврокомісії.

Особовий склад корпусу посилюватиме прикордонні загони та підрозділи берегової охорони країн, які цього потребують, зокрема задля реагування на незаконну міграцію.

Європейське агентство прикордонної та берегової охорони, якому підпорядковуватиметься новостворений корпус, матиме повноваження повертати мігрантів у країни походження та співпрацювати з третіми державами у вирішенні проблем міграції (включаючи ті, які не межують безпосередньо з Євросоюзом).

“Постійний корпус набуде операційної спроможності та буде готовий до застосування для допомоги країнам-членам з 2021 року та поступово сягне повної спроможності у 10 тисяч прикордонників до 2027 року. Це є вирішальним кроком до досягнення спільної здатності ЄС до захисту власних кордонів. Ми можемо пишатися таким досягненням”, – заявив з цього приводу перший віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс.

Пропозиції Єврокомісії щодо створення прикордонного корпусу, підтримані Європарламентом, мають бути формально ухвалені Радою ЄС.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*