Євросоюз на місяць закриває зовнішні кордони

17.03.2020 / Новини

Євросоюз вирішив тимчасово припинити рух людей через зовнішні кордони на 30 днів.

Про це повідомила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на пресконференції за підсумками телефонної конференції з лідерами країн “Великої сімки” з приводу протидії пандемії коронавірусу Covid-19, яка відбулася у понеділок, 16 березня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми вирішили тимчасово обмежити необов’язкові поїздки до Європейського Союзу. Будуть винятки, наприклад для громадян ЄС, які повертаються в ЄС, для медичних працівників тощо. Ці тимчасові обмеження вводяться на період на 30 днів з метою стримування розповсюдження вірусу», – сказала президент Єврокомісії.

Вона підкреслила, що Євросоюз зобов’язаний вжити заходів для обмеження та уповільнення розповсюдження вірусу. Важливо, щоб європейська система охорони здоров’я була здатна працювати з великою кількістю пацієнтів, які серйозно хворі. Тож країни ЄС постають перед необхідністю уповільнення соціальних контактів та громадського життя, а з іншого боку – відповісти на запитання, яким чином підтримати ефективну роботу економіки та продовжити швидкій обмін необхідними товарами.

“Це будуть обмеження, які розраховані від початку на період у 30 днів, і саме це ми обговорили сьогодні з партнерами “Великої сімки”… Безумовно, будуть для цього винятки. Наприклад, для громадян ЄС, які повертаються додому, для медичних працівників та науковців, які працюють над пошуком вирішення для цієї кризи у сфері здоров’я, а також для людей у прикордонній зоні, які працюють по обидва боки кордону – для них також будуть винятки”, – повідомила Урсула фон дер Ляєн.

Як сказав під час цієї ж прес-конференції президент Європейської ради Шарль Мішель, Євросоюз буде проводити подальші консультації з країнами-членами, яким чином зробити згадані заходи зі стримування поширення хвороби ефективнішими.

За останніми даними Центру системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джонса Гопкінса, у світі зафіксовано вже 174 786 випадків коронавірусу, кількість померлих становить 6705 осіб, одужали 77 657 осіб.

Із 12 березня в Україні запроваджено тритижневий карантин у навчальних закладах та низка інших заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції Covid-19.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*