Європейський банк виділить Україні 149 мільйонів євро кредиту на модернізацію електромереж

02.07.2019 / Новини

Кабмін схвалив розпорядження про доцільність залучення позики Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) в розмірі 149 млн євро для реалізації проекту модернізації мережі електропередачі.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

Реалізація проекту буде здійснюватися ДП НЕК Укренерго та дозволить підвищити ефективність і надійність передачі електроенергії в Західному, Північному, Південному і Центральному регіонах України.

Модернізація ключової інфраструктури системи передачі також є однією зі складових інтеграції української енергосистеми до ENTSO-E, відзначили в Мінфіні.

“Проект передбачає заміну трансформаторного обладнання та реконструкцію 12 підстанцій з впровадженням автоматизованих систем керування технологічними процесами на підстанціях”, – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що комплекс заходів, передбачених проектом, дозволить управляти обладнанням підстанцій з регіональних центрів в режимі реального часу без постійної присутності на об’єктах оперативного персоналу. Впровадження цифрових технологій з автоматичною системою управління є основою для впровадження розумних мереж енергопостачання (Smart Grid).

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*