Януковичу надали держохорону

08.02.2019 / Новини

Колишній президент-втікач Віктор Янукович, засуджений до 13 років ув’язнення за держзраду, користується російською державною охороною за указом Путіна.

Про це повідомив прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков, інформує ZN.

Нагадаємо, Янукович втік у Росію в лютому 2014 року.

На питання журналістів, чи охороняється в РФ Віктор Янукович, Пєсков сказав: “За указом президента РФ він охороняється”.

“Державна охорона надається за рішенням глави держави” – додав прес-секретар Кремля.

Він не уточнив, коли був підписаний указ і яке саме відомство охороняє Януковича. На питання, у якому статусі Янукович зараз перебуває в Росії, Пєсков нагадав, що він в’їхав в країну як чинний президент, але зараз “Янукович не є президентом України… У нього немає ніякого особливого або спеціального статусу”.

Нагадаємо, оболонський районний суд Києва визнав колишнього президента Віктора Януковича винним у державній зраді, пособництві у веденні агресивної війни та пособництві в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки.

За сукупністю злочинів Януковича засудили до 13 років позбавлення волі. Окрім того, за статтею про сепаратизм суд виправдав Януковича, не знайшовши в його діях складу цього злочину.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*