Який продукт допоможе контролювати рівень цукру в крові

13.05.2019 / Новини

Канадські дослідники з Альбертського університету дійшли висновку, що сир різної жирності може підтримувати нормальний рівень цукру в крові, оскільки він знижує резистентність до інсуліну.

Фахівці провели експеримент на гризунах, яких розділили на три групи, пише Medicalxpress. 

Вони протягом восьми тижнів їли сало, а також сири з низькою і звичайною жирністю. У підсумку гризуни, які вживали сири, продемонстрували зниження резистентності до інсуліну.

Можливо, причина цьому не у кількості жиру, а у певному компоненті продукту — білку або кальцію.

Також в рамках дослідження фахівці виявили у гризунів зміни, пов’язані з фосфоліпідами. Ці речовини дуже важливі для нормальної роботи організму.

Річ у тому, що низькоциркулюючі фосфоліпіди пов’язані з діабетом і резистентністю до інсуліну.

Щури, які сиділи на дієті з салом, мали нижчі рівні фосфоліпідів, на відміну від гризунів, які їли сир.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*