Канадські дослідники з Альбертського університету дійшли висновку, що сир різної жирності може підтримувати нормальний рівень цукру в крові, оскільки він знижує резистентність до інсуліну.
Фахівці провели експеримент на гризунах, яких розділили на три групи, пише Medicalxpress.
Вони протягом восьми тижнів їли сало, а також сири з низькою і звичайною жирністю. У підсумку гризуни, які вживали сири, продемонстрували зниження резистентності до інсуліну.
Можливо, причина цьому не у кількості жиру, а у певному компоненті продукту — білку або кальцію.
Також в рамках дослідження фахівці виявили у гризунів зміни, пов’язані з фосфоліпідами. Ці речовини дуже важливі для нормальної роботи організму.
Річ у тому, що низькоциркулюючі фосфоліпіди пов’язані з діабетом і резистентністю до інсуліну.
Щури, які сиділи на дієті з салом, мали нижчі рівні фосфоліпідів, на відміну від гризунів, які їли сир.
Залишити коментар