Який бізнес у Нововолинську приховує Віктор Сапожніков?

07.08.2020 / Відео, Новини

Про те, що міський голова Віктор Сапожніков мільйонер – знає у Нововолинську кожен. Звісно, маючи зарплату більшу, ніж мери Віталій Кличко, Генадій Труханов чи Борис Філатов, які очолюють найбільші міста України Київ, Одеса та Дніпро, та солідну пенсію – він заявляє, що живе скромно. Однак статки, вказані в офіційній декларації у багатьох викликають сумніви. Адже неодноразово у ЗМІ говорили про те, що Віктор Сапожніков, попри посаду чиновника – займається бізнесом.

Цю інформацію свого часу журналісти озвучили у програмі «Хто тут живе» на телеканалі ЗІК. Віктора Сапожнікова запросили до участі, однак він проігнорував ефір і навіть не спромігся дати відповіді на окремі питання. Варто зауважити, що відеопрограму записували ще у 2011 році, тож можна тільки здогадуватись, на скільки він розширив цю «сферу діяльності» на сьогодні.

Зокрема, Віктору Сапожнікову «приписували» приміщення на бульварі Шевченка, 38а, магазин меблів «Інтер’єр» та продуктову крамницю «Аміго». До слова, директором цієї продуктової крамниці був давній товариш міського голови, та засновник місцевого ТТІ Віктор Ярема. Однак у місті давно усім відомо, що фактичним, а не формальним власником цієї крамниці є саме Віктор Сапожніков.

Всім відомо, що записувати майно та бізнес на родичів і друзів – давня традиція серед політиків. Вочевидь, саме за такою схемою Віктор Сапожніков розширює свої статки нерухомістю. Мова йде про престижний житловий будинок площею 200 м кв, в якому вже давно проживає міський голова разом зі своєю «першою леді». У декларації мер вказав, що має у приватній власності лише квартиру, дачу та кілька земельних ділянок, а особняком – лише користується. Власником будинку є його племінник Борис Очеретко, який начебто займається бізнесом.

Журналісти телеканалу ЗІК відшукали племінника мера та запитали, яким саме бізнесом він займається. Однак жодної чіткої відповіді так і не отримали. Ще тоді кореспондентка відзначила, що успішний бізнесмен Борис Очеретко їздить на старенькому автомобілі марки Volkswagen, в той час, коли дядько Віктор Сапожніков має набагато презентабельніше авто та користується його житлом. І це при тому, що родич все життя пропрацював на державній посаді і має приватну квартиру.

Місцеві мешканці розповідали, що Борис Очеретко дійсно займався бізнесом – мав кіоск на ринку. Також він працював у приватній аптеці «ВестФарм» ТОВ «БОРИС». Власником товариства є також добрий друг родини – Олександр Рибак. Та останнє відоме робоче місце Бориса Очеретка – міський центр зайнятості. Але знову ж таки, як йому вдавалось поєднувати державну службу з бізнесом, та ще й успішного його розвивати – лишається тільки здогадуватись. Тим не менше – офіційно це аж ніяк не вплинуло на декларацію міського голови Віктора Сапожнікова, який продовжує наполягати на тому, що зарплата у нього не така вже й велика, а премії… а премії – виключно за «самодисципліну і творче ставлення до роботи».

Про бізнес Віктора СапожніковаНа вулиці 2011 рік. Думали чиновникам заборонено займатися бізнесом? Це для звичайних смертних закони написані, а не для царя Нововолинська…

Geplaatst door Антон Максимчук op Donderdag 6 augustus 2020

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*