Яким буде літо 2016: прогнози синоптиків

21.05.2016 / Новини

Літо для українців може початися в кінці травня.

Незвична прохолода, яка ось уже кілька днів не залишає Україну, незабаром зміниться майже літньою спекою. Принаймні, так вважають народні синоптики, – пишуть Вести.

«Уже з 21 травня дощі припиняться, а температура повітря підніметься до + 28-30 і протримається так до кінця травня», – сказав «Вістям» народний синоптик Леонід Горбань.

Офіційні синоптики дотримуються іншої думки. «З 20 травня трохи потеплішає, до + 17-22. Стабільного потепління не очікується до кінця місяця. Дощі йтимуть щодня по обіді», – уточнив глава Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

За словами Горбаня, Україну очікує досить мінливе літо. При цьому червень і липень, за його прогнозами, будуть спекотними: незважаючи на дощі, повітря прогріється до + 32-36.

Прохолодніше стане тільки в серпні – весь місяць температура буде +25, а в деяких регіонах і зовсім до +20: «Літній сезон, у порівнянні з минулим роком, буде прохолоднішим. В температурі можливі суттєві перепади, найспекотніше буде в східних областях, там температура в липні може досягати навіть +40. У південних регіонах – до +35. Найбільше з температурою пощастить Західній Україні: завдяки горам тут буде не вище +30.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*