Яких змін прагнуть у Нововолинську місцеві жителі. ОПИТУВАННЯ

01.08.2020 / Новини

Мешканці Нововолинська переконані, що місту потрібні зміни. Найпершим та найгострішим вони називають питання екології. Далі – вихід з режиму “застою”, відсутність парків, місць дозвілля, відпочинку для молоді, ремонт доріг.

Про ці та багато інших проблем містяни повідомили кандидата у мери Нововолинська, члена команди Ігоря Гузя Бориса Карпуса, який днями у соцмережі розмістив опитування на тему: “Чому Нововолинську потрібні зміни”, – передає Нововолинський інформаційний портал. 

Екоактивіст з Нововолинська Віктор Степюк розмістив одразу фотопідтвердження основних проблем у місті, з якими слід найперше боротися. Серед основних – погані дороги, шкідливі викиди заводів у повітря, погана вода у кранах, безхатьки, жахливий стан лікарень та ще багато іншого. Фотодокази публікуємо у галереї після основного фото.

Оксана Аксьонова каже, що “зміни потрібні місту, аби рухатися вперед, прогресувати, йти в ногу з часом, робити життя містян комфортнішим, сучасним, а саме місто європейським і найкращим у світі!!!”
На думку V Lyubov UA, “місто необхідно виводити з режиму “застою”. Всесторонній розвиток для молоді, щоб у нового покоління не виникало бажання дременути звідси при першій нагоді, а жити тут і розвивати місто. Потрібні зміни в доступності міста для людей з інвалідністю, створювати проекти для соціалізації і робочі місця. Створювати рекреаційні зони, нові парки та зелені насадження. Місту потрібні зміни для ЯКІСНОГО життя у ньому”.
“Так вже заведено в природі, що еволюція триває постійно, від того дня, як Бог нас створив. Еволюція, це такий собі Step Up, постійно потрібно рухатися вперед. Не можу точно сказати коли, але ця єволюція знайшла в Нововолинську (а може для неї побудували) об’їздну дорогу…Щезли всі фарби життя, все стало сірим і постійним. Людяність переросла в ненависть до собі подібних, до тварин і до природи.
Постійне жирування на державному бюджеті невеликої частини управлінців в міськраді, постійне закопування наших грошей в ямочні ремонти (кожних пів року латають одну й ту саму яму), знущання над екологією і життям нововолинців, вічні побори, постійна закритість від виборців…Це місто вже нагадує мордор, де править ЗЛО ! Зло Ніколи не стане Добрим, це його суть. Ось тому місту потрібно змінитися. Це потрібно було робити вже Давно…Але…Краще пізно, ніж ніколи…..”, – переконаний Виктор Степюк.

Olena Shapoval пише: “Тому що стабільний Сапожніков, який

  • 20 років мер міста;
  • був першим заступником міського голови при попередніх ПЯТИ міських головах Нововолинська;
  • на керівних посадах Міськ виконкому Сапожніков уже 34 роки!!!пережив розвал Совєтського Союзу і всіх Президентів України незалежної.
  • у кожній передвиборчій програмі обіцяє комфорт, безпеку, сервіс, робочі місця, захист шахтарської галузі, а по факту маємо те, що маємо! Найоптимістичніша оцінка його роботи: не так погано, як може бути…”

 

Про те, що місту потрібні зміни, пише і Iryna Slipchuk. Найбільшою проблемою, на її думку, євідсутність парків, мість дозвілля, відпочинку для молоді. Тому вона переконана, що слід апривести до порядку загалом місто, особливо 5,15, 6 мікрорайони, добудувати будинки, які уже становлять небезпеку!!! Та, звичайно, екологія у Нововолинську не на найкращому рівні, каже вона.

Yana Radion пропонує для початку “заасфальтувати вулиці, якими під час дощів неможливо пройти. Смітники поставити не тільки на центральних вулицях. Безпечні велодоріжки, щоб люди не товклися в тих маршрутках, а могли спокійно пересуватись містом (не наражаючись на небезпеку). Особливо діти!”

Gochachko Liudmyla переконана, що зміни потрібні, адже “шприци валяються біля садочків, малолітні діти п’яними матюкаються в центрі, тому що нема вибору спортивних секцій, платні не всі зможуть дозволити, тому що стоять смітники, скло, папір, органіка, а все одно все валять в одну купу, тому що просто смердить…. куди не піди”.

Татьяна Шаповалова Абакумкина вважає, що без змін не обійтися хоча би для того, “щоб не будували АЗС в житлових зонах. Навіть як вони наповнюють бюджет. Щоб підприємства, які створюють робочі місця, не труїли людей. Кандидатам, яким за 60, вже повіг. Вони вже пожили. А от наші діти, онукі мають дихати чистим повітрям”.

Катерина Варвус переконана, що “на керівних посадах – одна совкова пенсія, а молодь, яка по-іншому бачить стратегію розвитку міста, не почута. Бюджет тратиться бездарно для міста, в корисних цілях чиновників. Більшість депутатів міської ради – маріонетки міського голови, бо він особисто контролює призначення голів партій і списки кандидатів у депутати. Екологія міста катастрофічна, і влада про це мовчить. Злочинність і наркоманія процвітає”.

1 Коментар Яких змін прагнуть у Нововолинську місцеві жителі. ОПИТУВАННЯ

  1. Все правильно. Проте, ніхто не сказав про жахливі розкрадання бюджетних коштів, землі та комунального майна. Що з цим всим робити, коли прийде новий міський голова? Пробачити чи розпочати процедуру повернення народного добра, вкраденого чиновниками, свояками і дружбанами? Залишити їх комфортно доживати віку чи розпочати кримінальні провадження, розслідувати їхні злочини, довести до судів і посадити на тривалі терміни?

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*