Люди часто заморожують продукти, аби вони не зіпсувалися і в будь-який момент можна було поласувати чимось смачненьким і вітамінним. Проте, далеко не всю їжу можна зберігати у такий спосіб.
Продукти у морозильній камері не псуються, проте категорично не можна зберігати їх там довгий час. Про це застерігає Міністерство сільського господарства США, пише ТСН.
Найчастіше у морозилці продукти втрачають свої корисні властивості, тому знижується їх якість. Мова йде про так зване глибоке заморожування – при температурі нижче 17 градусів.
Скільки часу можна зберігати різні продукти в морозилці?
Серед продуктів, які не можна довго зберігати в замороженому вигляді – м’ясо, риба і консервовані морепродукти.
Свинину в морозильній камері краще зберігати до одного року. Курятину, індичку, а також яловичину трохи менше – дев’ять місяців. А ось фарш слід використовувати протягом чотирьох місяців.
Нежирну рибу можна тримати півроку, а жирну – вдвічі менше. Консервовані морепродукти варто вживати до місяця.
Окрім того, масло можна тримати замороженим до дев’яти місяців, молоко – шість місяців, морозиво – до двох місяців, а сир щонайбільше місяць.
Водночас, у холодильнику можна зберігати овочі, які не втратять своїх корисних властивостей навіть протягом року після заморозки. Стільки ж часу можуть зберігатися і фрукти. Проте, цитрусові можуть лежати у морозилці не більше трьох місяців.
Залишити коментар