Які чинники впливатимуть на рішення Савченка у разі призначення губернатором Волині (ВІДЕО)

10.01.2018 / Новини

Вже найближчими тижнями на Волині прогнозують зміни в керівництві обласної адміністрації.

Головним завданням, яке поставлять перед новим губернатором, буде забезпечення потрібного результату чинному президенту на майбутніх виборах, повідомляє Sfera-TV, – передає Інформаційне агентство Волинські новини.

А замінити чинного голову ОДА Володимира Гунчика може донедавна перший заступник голови Київської ОДА, а ще раніше заступник Міністра внутрішніх справ – Олександр Савченко. Про це на своїй Facebook-сторінці ще до новорічних свят натякнув народний депутат Ігор Гузь.

У вівторок, 9-го січня Володимир Гунчик заявив на оперативній нараді, що вже втомився коментувати подібні чутки, адже право призначати та звільняти належить Президенту. Тому, якщо Петро Порошенко прийме таке рішення – Володимир Гунчик його виконуватиме.

Про те, які сили впливатимуть на рішення Олександра Савченка у разі призначення губернатором, йдеться у відеосюжеті Sfera-TV.

Як зазначають журналісти, кандидата на посаду голови Волинської ОДА Олександра Савченка пов’язують з орбітою впливу народного депутата, голови депутатської групи «Воля народу» Ярослава Москаленка. Звідси простежується зв’язок з іншим депутатом з цієї групи – нардепом від Волині Степаном Івахівим.

У випадку призначення Олександо Савченко потрапить у незнайомий для себе регіон, і завдання, які йому поставлять в АП, вочевидь, не будуть простими. Зокрема, мінімізувати вплив структур УКРОПу і забезпечити потрібний результат чинному президенту на виборах у 2019-ому.

Допомагати вирішенню цих завдань доведеться всьому політичному блоку групи компаній «Континіум». Зокрема, великі шанси стати радником, якщо не заступником нового губернатора області має головний політтехнолог і помічник нардепа Івахіва Денис П’ятигорець.

Як повідомлялося, одіозний екс-регіонал, донедавна нікому невідомий на Волині Денис П’ятигорець відчайдушно хоче набрати більшої ваги у політичних колах, хоча вже встиг стати фігурантом кількох гучних скандалів.

Експерти кажуть, що такі кадрові зміни можуть не дуже позитивно вплинути на регіон.

Зокрема, голова Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу Михайло Наход вважає, що у разі призначення немісцевого керівника, яким є Олександр Савченко, йому довго доведеться вникати в ситуацію. Окрім цього, люди ставитимуться до цієї особи як до тимчасової, яка прибула на Волинь виконати певне завдання і аж ніяк не пов’язуватиме своєї кар’єри з Волинню.

Натомість юрист, екс-депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов вважає, що Володимир Гунчик вже виконав своє завдання і його потрібно змінити. Проте чи саме такі зміни будуть для області на краще, Осіпов не впевнений. Та й взагалі, такі структури , як ОДА, РДА, які є посередниками між урядом і суспільством, вже віджили себе, вважає він. Нині технології дозволяють напряму дізнаватися про рішення, прийняті у столиці.

«Для того, щоб почути Гройсмана, мені не потрібен Гунчик», – каже Андрій Осіпов.

Зрештою, відбудеться чи не відбудеться зміна головного керманича області, на простих громадян навряд чи вплине.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*