Які авто вигідно привозити в Україну

02.07.2018 / Новини

Вибір автомобіля, який вигідно привезти в Україну з-за кордону, починається з бюджету майбутнього автовласника.

Привезти в Україну вживаний автомобіль з-за кордону – більш хороша ідея, аніж придбати його в нашій країні. Адже в розвинених країнах умови експлуатації зазвичай кращі – тому завдяки гарним дорогам, якісному пальному та сервісу авто там у кращому стані, аніж зі значним пробігом в Україні, – пише Авто 24.

Дешеві європейські авто за $1-4 тис.

Легковий хетчбек чи універсал з солідним пробігом у 200-500 тисяч км та таким же солідним віком може коштувати навіть в Україні одну-дві тисячі доларів. Трохи більш “живі” та новіші (але все одно старші десяти-п’ятнадцяти років) коштують вже 3-4 тисячі. Певна річ, всі вони на іноземних номерах і з незрозумілими документами та ще більш “туманним” майбутнім. Привозять з Литви, Польщі ті інших східноєвропейських країн.

Свіжі легкові авто за $6-15 тис.

За такі гроші, навіть враховуючи послуги посередників, сьогодні реально привезти автомобіль з Західної Європи та розмитнити його за усіма правилами згідно пільгового тарифу сплати акцизу.

Седани та кросовери за $10-25 тис.

Маючи на руках такі кошти, можна розраховувати на свіже (дво-п’ятирічне) авто з Америки. Придбати його “там” можна за 4-7 тисяч на страховому автоаукціоні, а от привезти, розмитнити та відремонтувати – ще 8-10 тисяч.

Електромобілі за $10-15 тис.

Найбільше електромобілів в Україну везуть зі США, причому з тих-таки страхових аукціонів (биті) або з дилерських аукціонів (цілі). Найбільш популярна модель – Nissan Leaf, трапляються також Tesla, VW Golf, Ford Focus, Fiat 500. Розмитнення елеrтромобілів безплатне, тож доведеться платити лише за транспортування (800-1500 доларів), послуги брокерів та сертифікацію (300-500 доларів), а також ремонт (якщо він потрібен).

Перед вибором типу автомобіля та пального, на якому ви бажаєте його придбати, визначте свій бюджет. Звісно, закладіть 10-20% на непередбачувані витрати.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*