Яке місце зайняла Шацька ОТГ у рейтингу фінансової спроможності громад

12.12.2017 / Новини

Чотири волинські обєднані територіальні громади потрапили до першої сотні рейтингу фінансової спроможності громад.

Про це пише Волинська правда з посиланням на «Волинь-нову».

Для забезпечення сталого розвитку території та надання якісних послуг населенню громади мають бути фінансово, економічно, соціально, кадрово спроможними. Про це в коментарі для «Децентралізації»  зазначила Яніна Казюк, координатор з фінансової децентралізації Центрального офісу реформ при Мінрегіоні.

На підставі зазначених показників сформовано загальний рейтинг ОТГ по Україні. Усього на даний час в області створено 15 громад. Чотири з них входять у сотню загального рейтингу ОТГ: Смолигівська (50), Дубівська (54) Княгининівська (61) та Поромівська (93) громади.

Щоб допомогти органам місцевого самоврядування об’єднаних громад знаходити нові інструменти для розвитку своїх територій, експерти Групи фінансового моніторингу Центрального офісу реформ при Мінрегіоні продовжують здійснювати моніторинг та оцінку фінансової спроможності 366 ОТГ.

На підставі зазначених показників сформовано загальний рейтинг ОТГ по Україні. Усього на даний час в обсласті створено 15 громад. Чотири з них входять у сотню загального рейтингу ОТГ: Смолигівська (50), Дубівська (54) Княгининівська (61) та Поромівська (93) громади.

Рейтинг складено на підставі результатів моніторингу виконання місцевих бюджетів за 9 місяців 2017 року та за чотирма основними показниками, які відображають:

  • власні доходи на 1-го мешканця;
  • рівень дотаційності бюджетів (питома вага базової/реверсної дотації у доходах);
  • питому вагу видатків на утримання апарату управління у власних ресурсах ОТГ (без трансфертів з державного бюджету);
  • капітальні видатки на 1-го мешканця (без субвенцій з державного бюджету).

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*