Яка зарплата буде у поліцейського офіцера громади на Волині

14.08.2019 / Новини

Волинь – шоста область в Україні, де реалізують цей проєкт «Поліцейський офіцер громади». Стартова заробітна плата поліцейських офіцерів громади сягатиме 13 тисяч гривень.

Про це йшлося 14 серпня під час презентації проєктув Луцьку – пише ІА Волинські новини.

Також сьогодні, 14 серпня, оголошено набір на поліцейських офіцерів громади у Волинській області. Всі охочі, зокрема чинні працівники будь-яких структур поліції, а також цивільна молодь, можуть заповнювати електронні анкети, доступні на сайті Національної поліції та Головного управління національної поліції у Волинській області, протягом місяця.

«Ми, наприклад, беремо чинного поліцейського, даємо йому нові навички в процесі спеціалізації протягом 2,5 місяця, забезпечуємо транспортним засобом і направляємо в громаду», – сказав заступник голови Національної поліції України, керівник патрульної поліції Олександр Фацевич і додав, що до набору поліцейського офіцера громади залучається теж молодь, яка безпосередньо проживає в певній громаді.

Олександр Фацевич зазначив, що з моменту заняття посади поліцейський офіцер громади отримуватиме 13 тисяч гривень заробітної плати, котру виплачуватиме йому Національна поліція.

«Різниця буде порядку двох тисяч гривень між поліцейським офіцером громади і звичайним дільничним офіцером поліції», – додав т. в. о. керівника ГУНП у Волинській області Сергій Козак.

Він звернув увагу, що «поліцейський офіцер громади – це універсальний поліцейський, який, оцінивши обстановку і ситуацію в громаді, спільно з керівником ОТГ чи самостійно приймає рішення, де він більше потрібний. Він не чекає вказівки зверху від керівника територіального органу чи когось із заступників».

Водночас кожного місяця офіцер повинен буде звітувати перед громадою.

Відзначимо, що зголосилися працювати з поліцією для реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади» на Волині 37 ОТГ.

У цілому на території громади працюватиме від одного до трьох поліцейських офіцерів громади. Все залежатиме від кількості населення ОТГ.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*