Як жителям Шацького району отримати біометричний паспорт

16.04.2017 / Новини

1-го березня цього року завершилася робота із забезпечення в пов­ному обсязі територіальних підрозділів Державної міг­раційної служби матеріально-технічними ресурсами, необ­хід­ними для оформ­лення і видачі паспортів громадянина України.

З цього дня паспорт громадянина України видається вже не у формі па­пе­­рового документу, а у формі ID-картки, – пише видання “Шацький край”.

Завідувач Шацького РС УДМС України у Волинській області Надія Матвійчук розповіла про деталі отриманні ID-паспорта.

“Кожен громадянин України, який досягнув 14-річного віку, зо­­бов’язаний отримати паспорт. Він оформляється особам, які не досягли 18-річного віку, на чотири роки, а особам, які перейшли цю вікову межу – на кожні 10 років.Паспорт видається не пізніше, ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети для його отримання, та не піз­ніше, ніж через 10 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети для його тер­мінового отримання”, – розповідає вона.

За словами Надії Матвійчук, паспорт, який оформляється вперше, видається не пізніше, ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети для його отримання.

“За оформлення, обміну, а також у разі втрати, викрадення паспорта справляється адміністративний збір у порядку та розмірах, встановлених діючим законодавством. За оформлення паспорта вперше адміністративний збір не справляється. До паспорта (ID-картки) вноситься така інформація: назва держави; назва документа; ім’я особи, стать, громадянство, дата та місце народження; унікальний номер запису в держав­ному реєстрі; номер документа; дата видачі документа та за­кін­чення його терміну дії; найменування територіального підрозділу Державної міграційної служби, що здійснив оформлення пас­порта; реєстраційний номер облікової картки платника по­датків; від­цифрований образ обличчя особи; відцифрований підпис особи”, – резювувала завідувачка Шацького РС УДМС.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*