Як заснути за 1 хвилину: унікальна методика

31.01.2018 / Новини

Незвична практика “4-7-8” допоможе вам спати, як немовля.

Найкраще можна запам’ятати цей метод, якщо назвати його “4-7-8”. Вивченням його зайнявся доктор медичних наук з Гарварда Ендрю Вейл, – інформує радіо Максимум.

Він з’ясував, що практика “4-7-8” вже кілька століть відома індійським йогам. Вони використовували її під час своїх медитацій, щоб досягти повної релаксації. Так що можна вважати її абсолютно безпечною.

  • Спокійно вдихайте через ніс протягом 4 секунд.
  • Потім затримайте дихання на 7 секунд.
  • Після цього, не поспішаючи, видихайте через рот протягом 8 секунд.

Як бачите, все досить просто. Це дихальна вправа уповільнює серцевий ритм і заспокоює. Причому відбувається це дуже швидко, вам досить буде повторити вправу кілька разів, і ви самі не помітите, як заснете.

У цьому немає ніякої містики, чиста фізіологія. Коли ви відчуваєте стрес або тривогу, які заважають вам заснути, кількість адреналіну у вашій крові збільшується, а дихання стає швидким і поверховим. Ця методика діє як заспокійливе.

Затримка дихання з навмисне повільним видихом уповільнює серцевий ритм і заспокоює розум. Це відбувається тому, що вам потрібно постійно рахувати і зосереджуватися на своєму диханні. І непомітно для вас нервова система заспокоїться, тіло розслабиться, а почуття тривоги піде.

Ця техніка незамінна, коли ви прокидаєтеся пізно вночі, занадто багато думаєте про щось і ніяк не можете заснути. Або ж коли ви нервуєте перед якимось важливим подією у вашому житті. Будьте здорові і щасливі!

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*